• Startsida
 • Näringsliv
 • Besöka Luleå

Luleå Energi Arena - Möjligheterna är stora

Arenan mitt i centrala Luleå full av möjligheter genom sitt stora antal hallar, lokaler, ytor och förmåga att kunna förvandlas till just det som önskas för just din idrott eller ditt arrangemang.

Ordinarie öppettider

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lördag

Söndag

07:00-23:00

07:00-23:00

07:00-23:00

07:00-23:00

07:00-21:00

09:00-20:00

09:00-20:00

Ändrade öppettider under påsken


 • 13 april

  Skärtorsdag

  Arenan håller öppet till 16:00*

  14 april

  Långfredag

  Stängt

  15 april

  Påskafton

  Stängt

  16 april

  Påskdagen

  Stängt

  17 april

  Annandag Påsk

  Stängt

*Med undantag för Semifinal 1 Basketligan Herr, BC Luleå - Uppsala Basket

Information om arenan

Arenan omfattar 11 hallar och aktivitetslokaler, 19 omklädningsrum, en stor restaurang, 1 dambastu, 1 herrbastu, massor av förråt, konferensrum, en stor gästvänlig foajé, kansliytor och nu också den populära nya café- och avkopplingsdelen och uppehållsytan i källarvåningen. Stora hissar som tar dig via våningsplanen och flertalet kiosker, toaletter och en garderob. Arenan har en mängd av den absolut senaste tekniken i såväl stora digitala skärmar, tross, rånrör och telfrar i arenataket. Belysningsstyrning och kan genom 1100 kvm grå nålfiltsmatta förvandla arenan till ett välkomnande "vardagsrum" vid middagar och galasittningar.

Låt oss veta vad du har för önskemål

Oavsett vad dina funderingar, tankar eller vad din typ av fråga är till oss på arenan är du alltid varmt välkommen att kontakta oss så lovar vi att hjälpa dig på bästa sätt!

Fakta om arenan

Men sin storlek och mängdes av många olika lokaler finns det flertalet olika möjligheter för dig som kund att kunna hitta just den typ eller de typerna av lokaler som passar dig bäst för just ditt arrrangemang, din match, tävling eller turnering.
För att se mer fakta om arenan se här

En arena mycket lämpad för såväl den stora landskampen, ungdomsmatchen, cuper, tävlingar, uppvisningar som den enkla träningen, konserten eller en mässa.

BC Luleålänk till annan webbplats och Luleå Basketlänk till annan webbplats har Luleå Energi Arena som sin hemmahall i Basketligan Herr- respektive Basketligan Dam. Inom innebandyserierna finns IBK Luleå (herr div 1) och Notvikens IK (dam div 1) som också har det som sin hemmahall.

För utom basket och innebandy förekommer massor med tävlingar i allt från bordtennis, brottning, kampsport, fotboll och andra idrotter.

Allmänhetens pingis, varje dag 13:00-17:00

I aktivitetslokal E1 på plan 1 (källaren). Ta trapporna eller hissen ner från foajén till lokalen som ligger mitt emot föreningsförråden. Medtag eget racket, bollar och ha på dig inneskor. Lycka till!

Kontakt

Luleå Energi Arena
Att. Servicemännen, Fritidsförvaltningen
Bastugatan 6-8
972 41 Luleå

Godsmottagning Bastugatan 4A
E-post luleaenergiarena@lulea.se

Telefon +46(0)920-45 32 73

Vi svarar i telefonen under våra öppettider måndagar-torsdagar 07:00-23:00, fredagar 07:00-21:00 och på helgerna 08:00-20:00

Övrig tid är du alltid självklart välkommen att kontakta oss via mail så återkommer vi så snart vi kan till dig!

Ska du boka för event?

Vi erbjuder möjligheter att nyttja arenan som en mötesplats för olika event. Om du exempelvis vill arrangera en större konferens, mässa eller konsert kontakta oss på arenan så hjälper vi dig.

Ring oss på tel.
0920-45 44 00 eller mejla oss din förfrågan så ser vi tillsammans till att göra någonting riktigt bra av ert önskemål. 

Boka konferensrum?

Du som vill boka något av arenans konferensrum kontaktar Lokalbokningen på 0920-45 44 00. Uppge gärna hur många ni blir, om ni har några speciella önskemål om sittning, namn på upskyltning av rummet eller andra eventuella önskemål.

Ska du boka för idrott, träning eller turnering?

Du som vill boka arenan för enstaka idrott för träning, tävling eller turnering kan göra det via sidan boka-bidrag.lulea.selänk till annan webbplats