• Startsida
 • Näringsliv
 • Besöka Luleå

Nyheter

På denna sida visas aktuell månads nyheter. I högerspalten kan du välja månad.

 • Platser kvar till föräldrakursen ABC

  Det finns fortfarande platser kvar till vårens ABC-grupper som startar tisdagen den 18 april.
  Publicerat 2017-03-21
 • Det här är Jobbcenter södra

  Det sjuder av liv och rörelse i Jobbcenter södra som ligger på Edeforsgatan i Luleå. Titta på den nyproducerade filmen som beskriver dagverksamheterna.
  Publicerat 2017-03-20
 • Pengar försvunna från gruppbostad

  25 000 kronor har försvunnit från en person som bor i en av kommunens gruppbostäder.
  – Det här ska inte hända i våra verksamheter och jag är mycket upprörd över att det har skett, säger Åsa Jonsson, enhetschef.

  Publicerat 2017-03-17
 • Informationsträff om att arbeta inom vård och omsorg

  Välkommen till en träff om hur det är att arbeta inom kommunens vård och omsorgsyrken.

  Publicerat 2017-03-17
 • Nu börjar gruppträffar för dig som är förälder till en tonåring

  Vill du träffa andra föräldrar och diskutera vardagliga situationer som de flesta tonårsföräldrar kan känna igen sig i? Anmäl dig till gruppträffarna Älskade förbannade tonåring.
  Publicerat 2017-03-17
 • Kommunikation för alla

  Den 15 mars arrangerade Luleå kommun, tillsammans med LTU och Specialpedagogiska skolmyndigheten en utbildningsdag med temat ”Kommunikation – en rättighet för alla”. Dagen gav inspiration och tips till de som arbetar med personer i behov av kommunikationsstöd.

  Publicerat 2017-03-16
 • Tillsammans i Teknikens Hus

  Tillsammans i Teknikens Hus, TTH, är ett integrationsprojekt för nyanlända ungdomar 14-18 år i Luleå och Boden. TTH vill skapa en mötesplats över språk och kulturella gränser med information, utbildning och experiment inom teknik och naturvetenskap. Under våren 2017 är det två söndagsträffar, 2 april och 14 maj.
  Publicerat 2017-03-15
 • Stöd och vägledning till ett nytt liv

  I drygt fyra månader har Centrumboendet i Luleå varit ett stödboende för ensamkommande flyktingungdomar. Det ligger i det sk Lignellska huset nära gymnasiebyn. Här bor 31 pojkar i ålder 17-18 år, de flesta kommer från Afghanistan men även från Eritrea och Somalia.
  Publicerat 2017-03-14
 • Vill du veta mer om ungdomar och droger?

  På kvällsföreläsningen "Att vara steget före i en drogliberal värld" får du veta mer om hur man pratar med ungdomar om droger. Hur man bemöter ungas argument och den drogliberala debatten. Låter det intressant?

  Publicerat 2017-03-10
 • ”Jag hoppas få tillbaka mina barn”

  Idag mår Anna bra. Hon har varit nykter och drogfri under drygt ett år. Hon arbetar och har en fungerande vardag. Målet är att återförenas med barnen som idag är familjehemsplacerade. Anna tar en dag i taget och är hoppfull inför framtiden.

  Publicerat 2017-03-02
 • Kommunen kritiseras för bristande bemanning

  Inspektionen för vård och omsorg (IVO) riktar skarp kritik mot socialnämnden i Luleå kommun och kräver att Fyrens korttidsboende ska vara bemannad nattetid på ett sådant sätt att personalen utan dröjsmål kan hjälpa och stödja de boende.
  Publicerat 2017-03-02
 • Luleå kommun satsar på digital teknik inom äldreomsorgen

  Nu används ett antal trygghetslarm med GPS för äldre personer med kognitiv svikt eller demens inom kommunens vård- och omsorgsboenden.
  – Vi vill erbjuda dem en möjlighet till fortsatt aktivitet men under säkra former, säger Lena Kruse, chef för vård och omsorg i Luleå kommun.

  Publicerat 2017-03-02
 • IVO-beslut utan åtgärder för kommunen

  Inspektionen för vård och omsorg (IVO) avslutar två ärenden utan åtgärder för kommunen.
  – De bedömer att vi satt in tillräckliga åtgärder för att det inte ska hända igen och det är bra då det bekräftar att vi kan säkra vården och omsorgen, säger Lena Kruse, chef för vård och omsorg i Luleå kommun.

  Publicerat 2017-03-02
 • Luleå kommun deltar i socialstyrelsens fokusgrupp

  Peter Hedström Durhan, projektledare i Luleå kommuns team för Alternativ kompletterande kommunikation (AKK), är inbjuden att delta i socialstyrelsens fokusgrupp som ska undersöka ett nytt metodstöd.
  – Jag hoppas att det leder till att personer med nedsatt beslutsförmåga får ett bra och fungerande stöd och förstå de insatser som erbjuds, kunna värdera dem, uttrycka sin vilja samt vara delaktiga i utformandet av dem, säger han.

  Publicerat 2017-03-01