• Startsida
 • Näringsliv
 • Besöka Luleå

Nyheter

På denna sida visas aktuell månads nyheter. I högerspalten kan du välja månad.

 • På måndag börjar seniorveckan

  Seniorveckan pågår 2-6 oktober. Det blir en vecka med många aktiviteter för dig som är senior, funktionsnedsatt eller dagledig.
  Publicerat 2017-09-26
 • Fyrens verksamhet ska minska

  Fyrens avlastning- och trygghetsplatser kommer under hösten att flyttas till Bergvikens vård- och omsorgsboende.
  – Fler ska också kunna bo kvar i sina egna hem med stöd och insatser från hemtjänst och hemsjukvården, säger Monica Forsberg, områdeschef vid Fyren.

  Publicerat 2017-09-18
 • Ministerbesök när Mjölkuddens trygghetsboende invigs

  Åsa Regnér, barn-, äldre- och jämställdhetsminister, inviger Mjölkuddens trygghetsboende fredag den 15 september.
  Publicerat 2017-09-14
 • Jonas Eriksson föreläste för deltagare i IFK Luleås integrationsprojekt

  ”När Messi kommer fram till en – då lyssnar man”, säger Jonas Eriksson och de 20-talet åhörarna nickar och ler. Jonas klickar fram en bild från en match där han samtalar med världsstjärnan och alla i rummet spetsar öronen lite extra.
  Publicerat 2017-09-14
 • Uppskattat studiebesök hos Luleå hockey

  I måndags gjorde kommunens AKK-team ett studiebesök hos Luleå hockey. Efter isträningen fick brukarna träffa Karl Fabricius och resten av laget.
  – Det var oerhört värdefullt och uppskattat från vår sida, säger Peter Hedström-Durhan, projekledare.

  Publicerat 2017-09-12
 • Stor konferens i Luleå om den sociala barn- och ungdomsvården

  Luleå är värd för den stora konferensen om den sociala barn- och ungdomsvården som hålls på Kulturens hus tisdag den 12 september.
  – Luleå kommun har under flera år varit aktiva i detta arbete och genomfört flera lokala förbättringsarbeten. Det känns riktigt bra att vara en av fem kommuner som nu står som värd för Förbättringsresan, säger kommundirektören Mikael Lekfalk.

  Publicerat 2017-09-11
 • Trygghetslarm med GPS är ett exempel på nya lösningar som Ellinor Larsson jobbar med att utveckla vidare. Foto: Susanne Lindholm

  Digital teknik ger säkrare vård

  Nya tekniska lösningar som GPS-larm och digital medicinsignering ska göra vården av äldre i Luleå kommun tryggare och säkrare. – Tanken med den nya tekniken är att den ska bli en naturlig del i kommunens vård och omsorg, säger Ellinor Larsson, verksamhetsutvecklare.

  Publicerat 2017-09-08
 • Gabriella Sjöström har lång erfarenhet inom vård och omsorg och arbetar sedan drygt ett år tillbaka som kommunens socialchef. Här på Bergvikens vård- och omsorgsboende.Foto: Susanne Lindholm

  Så kvalitetssäkras äldreomsorgen

  Det ska vara tryggt att åldras i Luleå. Även om de flesta äldre Luleåbor är nöjda med äldreomsorgen så finns det utrymme för förbättring. Jämfört med andra kommuner är andelen nöjda brukare något under riksgenomsnittet, både inom särskilt boende och hemtjänst.
  Publicerat 2017-09-08
 • Emmeli Berglund och Sandra Johansson från hemtjänstgruppen på Östermalm hinner nu oftare att prata med de äldre, här Maj Hellgren.

  Mer tid för möten

  Hemtjänsten i Luleå har länge brottats med vikariebrist och pressade scheman. Sedan ett år tillbaka har förutsättningarna för personalen och brukarna dock förändrats – till det bättre. Vårt Luleå följde med Sandra och Emmeli en dag på Östermalms hemtjänst.
  Publicerat 2017-09-07
 • Stödgrupper för barn och ungdomar i familjer med missbruk startar v.45

  Luleå kommun och Svenska kyrkan erbjuder Tillsammansgrupper för barn och ungdomar i åldern 8-19 år som lever i familjer där det finns eller har funnits missbruk.
  Publicerat 2017-09-04
 • Om stöd till dig som anhörig

  På torsdag 7 september är du som är anhörig eller intresserad av området välkommen till en föreläsning som handlar om anhörigstöd i kommunen och forskning kring det. 
  Publicerat 2017-09-01
 • IVO kritiserar kommunen för bristande dokumentation, planering och uppföljning

  Inspektionen för vård och omsorg (IVO) kritiserar socialnämnden i Luleå kommun för brister i dokumentation, planering och uppföljning av vård och behandling hos en patient som bidrog till en allvarlig vårdskada. Händelsen inträffade förra hösten. Kommunen har sedan dess satt in en rad åtgärder för att motverka liknande händelser och IVO är nöjd med de åtgärder som vidtagits.
  Publicerat 2017-09-01