• Startsida
 • Näringsliv
 • Besöka Luleå

Arkiv över alla nyheter

Här hittar du ett arkiv över alla nyheter som har publicerats på Luleå kommuns webbplats.

 • Gångtunnel på porsön

  Välkommen till trygghetsvandring på Porsön

  Den 1 februari ska en trygghetsvandring genomföras på Porsön utifrån de synpunkter som har kommit in i kommunens karttjänst. Välkommen att delta!

  Publicerat 2017-01-24
 • Vi söker dig som vill sommarjobba hos oss

  Sommaren närmar sig och vi söker undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, handledare, personliga assistenter, stödassistenter, ledsagare och många fler. Är du en av dem som vill jobba hos oss?
  Publicerat 2017-01-24
 • Anna Alsborger, transaktionschef och Jonas Jalkander, regionchef Hemsö har undertecknat avtal med Yvonne Stålnacke, kommunalråd och Mikael Lekfalk, kommundirektör Luleå kommun.

  Ledande fastighetsbolag etablerar sig i Luleå

  Ett av landets största fastighetsbolag - Hemsö Fastighets AB - etablerar sig i Luleå. Det är resultatet av det avtal som idag undertecknats mellan Luleå kommun och Hemsö. Avtalet innebär att Hemsö dels köper ett antal samhällsfastigheter av kommunen, dels åtar sig att bygga ett nytt vård- och omsorgsboende på Kronan. Affären ger kommunens skattebetalare en kassaförstärkning på 106 miljoner kronor samtidigt som Hemsö bygger nytt till en kostnad av 270 miljoner kronor.
  Publicerat 2017-01-23
 • Kommunfullmäktige sammanträder 30 januari kl 13.15

  Den 30 januari kl 13.15 sammanträder kommunfullmäktige i Stadshusets sessionssal. Du kan även lyssna på fullmäktigesändningen direkt via vår webbplats.
  Publicerat 2017-01-20
 • I helgen invigdes "Silverpaviljongen" på Gültzauudden av konstnären Tim Linhart och stadsbyggnadsnämndens ordförande Lenita Ericson .Foto: Susanne Lindholm

  Silverpaviljongen - Luleås nya installation

  Luleå stärker sin position som vinterstad med erbjudanden om aktiviteter för alla. Senast i tur står Silverpaviljongen på Gültzauudden som invigdes i helgen. Silverpaviljongen är tänkt att bli en ceremoniell plats för till exempel vigslar ute i det fria.
  Publicerat 2017-01-20
 • Drygt fyrahundratusen kronor till Hälsofrämjande skolutveckling

  Skolverket har beviljat Luleå gymnasieby 431 000 kronor till projektet Hälsofrämjande skolutveckling. Syftet med projektet är att minska skolfrånvaron och avhoppen samt öka elevernas måluppfyllelse.
  Publicerat 2017-01-19
 • Luleå från vattnet

  Biträdande kommundirektören tänker långsiktigt

  Anna Lindh Wikblad har fått uppdraget som biträdande kommundirektör och leder samtidigt kommundirektörens stab kvalitet & samhällsutveckling. Hon lyfter vikten av att näringslivsfrågorna har blivit en del av arbetet med strategisk samhällsutveckling.
  Publicerat 2017-01-19
 • Nu finns IT-strategi för skolan i Luleå för skolutveckling och lärande!

  Under 2016 har ett omfattande arbete pågått med att ta fram en IT-strategi för skolan i Luleå som pekar ut Luleå kommuns riktning och vision vad gäller skolans digitalisering.
  Publicerat 2017-01-19
 • Under vintern 2014/2015 grävdes den unika rödlistade växten barklöst sträfse upp vid Skurholmsfjärdens norra sida och flyttades ut på isen med förhoppningen om att växten vid islossningen skulle återetablera sig i sin nya miljö. Nu kommer den glädjande rapporten om att växten klarade flytten och mår bra på sin nya plats.

  Unik insats för rödlistad växt i Skurholmsfjärden

  I Luleå är glädjen stor då man lyckats rädda den unika rödlistade undervattensväxten barklöst sträfse i Skurholmsfjärden.- Vi lyckades bättre än förväntat, säger Mats Nordgren, i projekt Östra Länken om insatserna som gjorts för att flytta växten från arbetsområdet vid nya parkområdet.
  Publicerat 2017-01-19
 • Besök våra populära mötesplatser

  Är du senior, funktionsnedsatt eller anhörig? Kom till kommunens mötesplatser för en fika och en trevlig pratstund.
  Publicerat 2017-01-18
 • Ny biträdande kommundirektör i Luleå kommun

  Anna Lindh Wikblad blir ny biträdande kommundirektör och Jan Öström blir chef för kommunledningsförvaltningen. 
  Publicerat 2017-01-16
 • Malmporten, vänorter, kollektivavtal

  Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade idag 19 ärenden, bland annat beviljades medel för ett projekt som främjar att barn går eller cyklar till skolan samt hur arbetet med Luleå Hamns utbyggnad fortsätter.

  Publicerat 2017-01-16
 • Nu startar vårens anhörig- och torsdagscaféer

  Till kommunens anhörig- och torsdagscaféer är du som är senior eller anhörig välkommen på en fika och pratstund med andra.
  Publicerat 2017-01-13
 • Erik Enström

  Jubileet är över – Erik återvänder hem

  Världsarvets 20-årsjubileum är över. Projektledaren för jubileet, Erik Enström, sammanfattar det gånga året som händelserikt och roligt.
  – Det är inte utan lite vemod som jag avslutar projektet och tackar för mig.

  Publicerat 2017-01-13
 • dans

  Dans på Luleå Kulturskola

  Vill du dansa? Vill du använda din fantasi och skapa själv och tillsammans med andra i dans? Nu startar vi nya dansgrupper på Kulturskolan för årskurs 2-3 (8-9-åringar)
  Publicerat 2017-01-12
 • Tekniskt fel bakom felaktigt utskick för vattenförbrukning

  På grund av ett tekniskt systemfel har cirka 500 abonnenter fått felaktigt brevutskick för vattenavläsning för 2016. Det gäller fastigheter som har bytt ägare under förra året. Våra utskick har tyvärr felaktigt gått ut till de gamla ägarna av fastigheten.
  Publicerat 2017-01-12
 • luleå on ice

  Vill ni delta i årets upplaga av Luleå on ice?

  Luleå on ice söker föreningar, handlare och aktörer av olika slag som tillsammans med arrangören Luleå kommun vill upprepa förra årets publiksuccé. Evenemanget är förlagt till Södra hamnplan och på isen nedanför den 4 mars 2017.
  Publicerat 2017-01-12
 • Snöborgen gör entré

  Nu har arbetet med snöborgen på Södra Hamnplan i Luleå tagit fart. Inledningsvis fylls planen med 1000 kubik snö som sedan används i skapandet av borgen. - Nu är vi igång och beräknar att vara klara i slutet av januari, säger Leif Holmström, på parkavdelningen vid Luleå kommun
  Publicerat 2017-01-11
 • Deltagare svenskakurs Luleå kommun

  Kommunanställda får intensivkurs i svenska

  Flera av Luleå kommuns anställda med invandrarbakgrund har svårt med det svenska språket. Därför anordnar nu kommunen på försök en intensivkurs i svenska. Idag var första träffen och de 14 deltagarna från fyra olika förvaltningar ser fram emot utbildningen.
  Publicerat 2017-01-11
 • Ozonläcka i Hertsöskolans matsal

  Under de närmaste två veckorna kommer eleverna på Hertsöskolan att få äta sin lunch i klassrum och i korridorer. Anledningen är den ozonläcka i köksavdelningen som upptäcktes av skolmåltidspersonalen efter julledigheten. Under tiden saneringsarbetet pågår förses skoleleverna med mat från närliggande skolkök. Måltidspersonalen är också förflyttad från skolan under tiden. Skolans kök och matsal tas i drift igen när ozonet är utvädrat och inga risker kvarstår.
  Publicerat 2017-01-11
 • Fredrik Hansson, vice ordförande socialnämnden, Niklas Nordström, kommunalråd, Carina Sammeli, ordförande barn- och utbildningsnämnden, Margaretha Hansén, chef Munkebergs förskola, Krister Johansson och Inez Thomasson Olofsson från Kommunal i Luleå samt kommundirektör Mikael Lekfalk är glada för satsningen på ytterkläder.

  Luleå kommun satsar på arbetskläder till personal inom barnomsorg och socialtjänsten

  Luleå kommun strävar efter likvärdiga förhållanden för både män och kvinnor på arbetsplatsen. Därför satsar kommunen fem miljoner kronor i år för ytterkläder inom socialförvaltningen samt barn- och utbildningsförvaltningen.
  Publicerat 2017-01-11
 • Robertsviks ångsåg på 1940-talet.

  Sågverk en vanlig syn vid kusten

  Från mitten av 1800-talet och framåt blev ångsågar en vanlig syn vid kusterna kring Luleå. Det blev då kommersiellt gångbart att driva sågverk med ånga och gjorde sågverken oberoende av vattenkraften.
  Publicerat 2017-01-11
 • Regeringens Tillitsdelegation besöker Luleå

  Tillitsdelegationen besöker Luleå onsdag den 11 januari. Delegationen besöker bland annat kommunens öppenvård och sektionen för barn och unga.
  – Jag hoppas att besöket i Luleå ska ge viktiga synpunkter för vårt fortsatta arbete, säger Laura Hartman, ordförande i Tillitsdelegationen.

  Publicerat 2017-01-10
 • Va-arbete efter Hertsövägen

  Gamla vattenledningar förnyas och ges en bättre dimension efter Hertsövägen och ned förbi brandövningsfältet på Gräsörsvägen.
  Publicerat 2017-01-10
 • Nu har ansökan till förskoleklass inför höstterminen 2017 öppnat

  Om ditt barn ska börja förskoleklasss till hösten så är det dags att välja önskad skola nu. Ansökningsperioden är 9 januari till och med 10 februari. Ansökan och information via www.lulea.se/ansokanforskoleklasslänk till annan webbplats
  Publicerat 2017-01-09
 • Karta över Porsön

  Planerad trygghetsvandring på Porsön

  En trygghetsvandring ska göras på Porsön den 1 februari. Redan nu kan du markera på en karta vilka platser på Porsön du upplever som trygga eller otrygga.

  Publicerat 2017-01-09
 • Litet barn dricker vatten ur ett glas

  Dags för avläsning av årets vattenförbrukning

  Nu är det dags att läsa av och lämna in mätarställningen av årets vattenförbrukning. Enklast gör du den direkt via datorn och vår e-tjänst. Följ några enkla steg på vår sida så är det gjort på ett par minuter.– Vi hoppas att de flesta gör sin rapport via datorn, säger Barry Dyrander på Luleå kommun.
  Publicerat 2017-01-08
 • Folkhälsomedel till samverkansprojekt som främjar skolnärvaro och goda resultat för alla barn

  Barn- och utbildningsförvaltningen i Luleå kommun har, tillsammans med socialförvaltningen, av kommunstyrelsen beviljats 2 806 000 kronor för ett treårigt projekt, som handlar om samverkan kring barn och unga. Syftet med projektet, Samverkan i praktiken , är att tidigt fånga upp signaler från barn och unga som riskerar framtida skolproblem. Målgruppen är elever från förskoleklass till årskurs 7.
  Publicerat 2017-01-03
 • "Vi håller en hand och får de äldre att skratta"

  Johanna Töyrä Jacobsson är 24 år och undersköterska vid Bergvikens vård- och omsorgsboende. Här skriver hon med egna ord om sitt viktiga arbete som hon och hennes kollegor utför för våra äldre varje dag, dygnet runt. 
  Publicerat 2017-01-03