• Startsida
 • Näringsliv
 • Besöka Luleå

Arkiv över alla nyheter

Här hittar du ett arkiv över alla nyheter som har publicerats på Luleå kommuns webbplats.

 • Idag firas Sverigefinnarnas dag

  Den 24 februari uppmärksammar Luleå kommun Sverigefinnarnas dag och flaggar med den sverigefinska flaggan. Dagen firas bland annat i förskolor, på Ebeneser och stadsbiblioteket.
  Publicerat 2017-02-24
 • Lekande barn

  Bidrag för sommarlovsaktiviteter 2017

  Nu kan föreningar söka bidrag för att ordna sommarlovsaktiviteter för barn och unga 6-15 år. Bidraget kan sökas till olika typer av aktiviteter som riktar sig till målgruppen.

  Publicerat 2017-02-23
 • Modersmålet en stor del av identiteten

  Örnässkolan har historiskt sett en rik mångfald av elever från olika kulturer och med olika språk. Internationella modersmålsdagen gav en möjlighet att lyfta fram denna rikedom. Idag talas ett trettiotal olika språk på Örnässkolan, varav 25 finns representerade i förskoleklass upp till år 5.
  Publicerat 2017-02-22
 • Dags för förskolans föräldraenkät 2017

  Nu är det dags för förskolans årliga enkät till alla vårdnadshavare. Länken till enkäten får du av din förskolas personal. Enkäten går att besvara fram till den 19 mars.
  Publicerat 2017-02-22
 • Här är de sex första kvarteren i Luleås nya stadsdel Kronandalen.

  Markanvisningsavtal med cirka 460 hyres- och bostadsrätter klara för beslut

  För knappt ett år sedan påbörjades dialogen med byggaktörer om den första bostadsetappen i Kronandalen och nu är sex markanvisningsavtal med cirka 460 hyres- och bostadsrätter klara för beslut i Kommunstyrelsen. – Markanvisning kommer att tilldelas små och stora byggaktörer som verkar både nationellt och lokalt, säger en glad Niklas Nordström , kommunalråd Luleå kommun.
  Publicerat 2017-02-22
 • VA-arbete Bodenvägen i höjd med Luleå Energi Arena - fyra vägbanor blir två

  Fram till och med 1 april kommer Bodenvägen, i höjd med Luleå Energi Arena, att smalnas av från fyra vägbanor till två. Det innebär köer i området och vi ber om visad hänsyn för arbetare på plats och till varandra.

  Publicerat 2017-02-22
 • Alla vinner på jobbsteget

  Jobbsteget är ett projekt som ger nyanlända personer eller långtidsarbetslösa möjlighet till anställning. Syftet på sikt är även att trygga Luleå kommuns försörjningsbehov av personal inom olika förvaltningar.

  Publicerat 2017-02-21
 • Breakdance

  Dansa breaking med Kulturskolan

  Nybörjarkurs
  för gymnasieelever
  Plats: Motionshallen, Hälsans hus.
  Tid: Tisdagar kl: 18.00-19.00
  Kursstart 14 mars (Kursen är 8 veckor )

  Publicerat 2017-02-20
 • Befolkningsökning i Luleå kommun 2007-2016.

  Kraftig befolkningsökning i Luleå

  Under 2016 växte Luleå med 682 personer. Det är den största årliga befolkningsökningen i kommunen sedan början av 1990-talet. Samtidigt har bostadsbyggandet kommit igång och under de närmaste två åren beräknas 1 300 nya bostäder stå klara.
  Publicerat 2017-02-20
 • Kommunfullmäktige sammanträder den
  27 februari kl 13.15

  Den 27 februari kl 13.15 sammanträder kommunfullmäktige i Stadshusets sessionssal. Du kan även lyssna på fullmäktigesändningen direkt via vår webbplats.
  Publicerat 2017-02-17
 • KPN Grand Prix Skridskotävling

  Kom och var publik på den internationella KPN Grand Prix skridskotävlingen eller delta på Tourskate-eventet!
  Publicerat 2017-02-15
 • Maria Nordgren

  Nya rekryteringar på kvalitet & samhällsutveckling

  Fyra nya medarbetare ska börja i kommundirektörens stab i vår. Maria Nordgren som samhällsutvecklingschef, Kent Stråhle som kvalitetschef, Nina Lind som kvalitetsstrateg inom förändringsledning och Eira Andersson som kvalitetsstrateg inom jämställdhet.
  Publicerat 2017-02-15
 • Klöverträsk på språng

  Årets by 2017 är Klöverträsk. ”Varm gemenskap och bybornas obändiga vilja att tillsammans påverka sin egen vardag” - så lyder landsbygdskommitténs motivering.
  Publicerat 2017-02-15
 • Inbjudan till utökat samråd - utfyllnadsanläggning, Porsön 

  Luleå kommun välkomnar till ett utökat samråd angående tillstånd för att använda sulfitjord och överskottsmassor i anläggningsändamål på Porsön.
  Publicerat 2017-02-15
 • Hela familjen Karlsson är engagerade i VildaKidz och deltar i alla aktiviteter. Foto: Susanne Lindholm

  Alla kan vara VildaKidz

  En meningsfull fritid för alla barn och unga i Luleå var målet när Anna och Stefan Karlsson startade VildaKidz år 2015. De erbjuder kostnadsfria aktiviteter där utsatta barn och unga prioriteras, men alla är välkomna. 
  Publicerat 2017-02-14
 • Bildkollage

  Luleå – alla hjärtans stad

  Tisdag den 14 februari är det alla hjärtans dag och Luleå förvandlas återigen till ”Alla hjärtans stad”.
  Publicerat 2017-02-14
 • Flygfoto över Råneå

  Åtgärder görs för vattnet i Råneå

  Råneå tätort har ett eget vattenverk med begränsad kapacitet och kvaliteten på råvattnet är sämre under vissa delar av året. Kommunen har gjort och gör åtgärder på ledningsnätet och utreder dricksvattenförsörjningen.
  Publicerat 2017-02-13
 • Ett barn

  Medel att söka för sociala investeringar

  Det finns skillnader i hälsa bland befolkningen i Luleå. Därför avsätter kommunen fyra miljoner kronor per år för att ge förutsättningar för en hälsa på lika villkor. Pengarna kan sökas till sociala investeringar och folkhälsoinsatser för främst barn och unga.
  Publicerat 2017-02-13
 • VR-upplevelsen Anno 1500 skapades till världsarvets jubileum och möjliggör en tidsresa i Gammelstads kyrkstad för 500 år sedan.

  Gamification, kvalitet, välfärdsutredning

  Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade idag 15 ärenden, bland annat hur kommunen satsar på gamification och hur kommunens service värderas.

  Publicerat 2017-02-13
 • Luleå på rekryteringsresa

  Idag arbetar drygt 6 800 personer inom Luleå kommun och fler behövs. Just nu är representanter från kommunen ute på en turné runt om i landet för att visa upp Luleå kommun som en attraktiv arbetsgivare och för att hitta rätt kompetenser för de behov som finns, både nu och i framtiden.

  Publicerat 2017-02-13
 • Inte aktuellt med ny fotbollsarena

  Med anledning av de senaste dagarnas diskussion om ett förslag till ny fotbollsarena i Röda havet vill Luleå kommun vara tydliga med att det inte är aktuellt.
  Publicerat 2017-02-10
 • För tillit och förståelse

  Nästan allt som kommunen gör berör Luleåborna på olika sätt. Man har barn i skolan, föräldrar på omsorgsboende eller så ska en ny detaljplan tas fram i närheten. För att få veta vad medborgarna tycker ordnas olika former av dialoger.
  Publicerat 2017-02-10
 • Klass 5C på Furuparksskolan tävlar om finalplatser i Vi i femman!

  Klass 5C från Furuparkskolan, Norrbottens vinnare, ska i eftermiddag, torsdag 9 februari, tävla mot 24 andra lokala vinnare om fyra platser i den stora Tv-sända finalen av Vi i Femman.
  Publicerat 2017-02-09
 • Skidtävlingar på Ormberget under helgen

  På lördag och söndag 11-12 februari hålls skidtävlingar på Ormbergsstadion. Det är både Sunderbyspelen och Gjutarens vinterspel som genomförs. Du är välkommen att se tävlingarna. Vill du åka själv i lugn och ro rekommenderar vi Mattisberget.
  Publicerat 2017-02-09
 • Kronan förr och nu

  Från luftvärnsregemente till en ny, grön stadsdel där 7 000 människor ska bo. Kronan är mitt i en spännande strukturomvandling. Detaljplanearbete pågår där man vill utveckla kulturbyn och Kronandalen samtidigt som man försöker bevara en del av historien till framtiden.
  Publicerat 2017-02-09
 • Vårt Luleå om vinterns attraktioner och Kronans utveckling

  Årets första nummer av Vårt Luleå delas ut till hushållen den 11 februari. Här kan du bland annat läsa om hur kommunen ordnar medborgardialoger eller om Kronan förr och nu.
  Publicerat 2017-02-09
 • Ron Lynch

  "Austin har massor att lära av Luleå"

  Dokumentären City of Songs från Luleå hade Sverigepremiär igår. Den visades i samband med Norrbottens Media Week. Ron Lynch från Austin har producerat dokumentären och här ger han sin syn på samarbetet med Luleå.
  Publicerat 2017-02-09
 • Kinesiskt nyårsfirande med elever och studenter

  Studenter och elever i Luleå, som läser kinesiska, firade tillsammans med Luleå Konfuciusinstitut den 25 januari det kinesiska nyåret
  (春节, chūnjié) 2017.

  Publicerat 2017-02-08
 • Luleåborna är mest nöjda med lokaltrafiken i Sverige. Foto: Susanne Lindholm

  LLT har Sveriges mest nöjda kunder

  Det är enkelt, tryggt och bekvämt att resa med LLT. Det visar Svensk Kollektivtrafiks senaste nationella kundundersökning för stadstrafik.
  Av de tillfrågade resenärerna är 84% mycket nöjda med bolaget, vilket placerar LLT på första plats.

  Publicerat 2017-02-08
 • Järnvägar i smått och stort är Anders Bylund stora intresse. Redan som pojke höll han på med modelltåg och med åren växte både intresset och modellandskapen. Foto: Susanne Lindholm

  Luleå är med på tåget

  Ta tåget till Haparanda för en shoppingtur, eller pendla till och från Kalix, Boden eller Luleå. Det ska vara möjligt från och med 2018. Om allt går vägen vill säga.
  Publicerat 2017-02-07
 • Kom och tyck till om utvecklingen i Centrum!

  Lördag 11 februari, Smedjan plan 2, finns politiker på plats för att samtala och samla in era åsikter, tankar och frågor om utvecklingen i centrum.
  Publicerat 2017-02-07
 • Köp historiska kartor över Luleå

  Stadsarkivet säljer gamla kartor av Luleå på bra papper. Inramade kan bli till en fin present åt dig själv eller andra.
  Publicerat 2017-02-07
 • Ansökan om nytt vattenskyddsområde för Andträsket

  Stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott ska på torsdag den 9 februari ta ställning till ett förslag om ett nytt vattenskyddsområde för Andträsket som ligger fem kilometer norr om centrala Råneå.
  Publicerat 2017-02-07
 • Inbjudan till markanvisning

  Inbjudan till markanvisning: del av Notviken 4:40

  Luleå kommun har för avsikt att sälja delar av fastigheten Notviken 4:40 i anslutning till Hyvelgränd och Stickvägen. Syftet är att bygga prisvärda bostadsrätter för att komplettera utbudet av bostäder i området.
  Publicerat 2017-02-06
 • Nu öppnas isvägen till Sandön

  Imorgon lördag öppnas isvägen till Sandön för säsongen.
  Publicerat 2017-02-03
 • Byggstart för nytt stödboende

  Byggnationen av kommunens nya stödboende för funktionsnedsatta på Lulsundet har börjat. Byggkostnaden beräknas bli 27 miljoner.
  – Byggarbetet började för en vecka sedan och beräknas vara klart i februari 2018, säger Jesper Klefsjö, avdelningschef för investering vid stadsbyggnadsförvaltningen i Luleå kommun.

  Publicerat 2017-02-03
 • Lyckad koldioxidbantning under hösten!

  De har fått nya kunskaper, åkt på studiebesök och provat nya recept tillsammans och resultatet är strålande! Deltagarna i projektet "BeChange - koldioxidbantning med klimatterapi" har minskat sina CO2-utsläpp med i snitt 50 % enbart med hjälp av förbättrade matvanor.
  Publicerat 2017-02-02
 • Kritik för brister i läkemedelshanteringen

  Inspektionen för vård och omsorg (IVO) kritiserar Luleå kommun för brister i läkemedelshanteringen.
  – Det är verkligen olyckligt att detta har hänt, säger Lena Kruse, chef för vård och omsorg i Luleå kommun.

  Publicerat 2017-02-02
 • Logga in till Luleå kommuns tjänster genom att välja Luleå

  Sök bygglov digitalt i ny e-tjänst

  I e-tjänsten mittbygge.se så kan du kan ansöka om bygglov och även anmäla åtgärder som inte är bygglovspliktiga som till exempel att bygga ett Attefallshus. Det är enkelt och bekvämt. Du kan följa ditt ärende i e-tjänsten och även få meddelande när något händer i e-post och sms.
  Publicerat 2017-02-01