• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

Luleå fortsatt stark idrottskommun

Luleå hamnar på plats 15 i tidningen Sport & Affärers årliga rankning av Sveriges främsta idrottskommuner. Av 30 nominerade kommuner fortsätter Luleå att vara en stark idrottskommun.

Motiveringen:

Stark elit-och friluftskommun. Dubbla SM-guld i basket och stark i ishockey (damer och herrar) och kanot. Marknadsföringsavtal med elitlagen i basket och ishockey samt med enskilda idrottare som Alexander Majorov och Ingela Lundbäck. Genomför landskamper i basket och ishockey, men också event inom skridskomaraton (tillsammans med nederländska skridskoförbundet) och kanot. Genomför också Barents Games Winter 2018 med 1000 deltagare. Bra cykelstad. Attraktiv boendeort. Lågt sjukpenningtal.

Stolt över resultatet

Fritidsnämndens ordförande Inger B Larsson och fritidschef Helén Wiklund Wårell fanns på plats då resultatet presenterades under ett seminarium i Jönköping.

-Vi är stolta över att fortfarande ligga i topp bland Sveriges främsta idrottskommuner. Att bli nominerade till Sveriges främsta idrottskommun, breddidrottskommun och  elitidrottskommun är hedrande. Nu jobbar vi vidare för att bli en ännu starkare idrottskommun, säger Helén Wiklund Wårell.

Sveriges främsta idrottskommun 2017 är Växjö.

För ytterligare kommentarer:
Helén Wiklund Wårell, fritidschef 0920-45 56 08