• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

Skridskotävlingen KPN Grand Prix i Luleå även 2018

Den stora skridskotävlingen KPN Grand Prix kommer tillbaka till Luleå nästa vinter. Och den här gången blir arrangemanget större.

I februari 2017 kom stora delar av Nederländernas allra bästa långloppsåkare på skridsko till Luleå för att tävla. Det var första året som KPN Grand Prix, en serie långloppstävlingar som arrangeras av det holländska skridskoförbundet och som TV-sänds för miljonpublik, lade en av sina fem deltävlingar i Luleå.

– Vi är otroligt glada över att det holländska skridskoförbundet nu beslutat att komma tillbaka till Luleå säger kommunalrådet Niklas Nordström, som också konstaterar att tävlingen utvecklas vilket borgar för fler besökare.

KPN Grand Prix kommer 2018 bestå av fem tävlingar precis som tidigare och tre av dem genomförs nu i Luleå. De aktuella datumen är 22, 24 och 25 februari. Tävlingen som genomfördes i år lockade 70 deltagare och 50 funktionärer samt 50 personer som åkte ”öppet spår” dagen innan själva elittävlingen. Den här gången hoppas vi givetvis på fler tävlande och fler privatpersoner som kommer till staden. Den öppna tävlingen kommer att genomföras 23 februari.

– För besöksnäringen i Luleå och hela regionen är det här väldigt goda nyheter säger Jenny Hellman, VD Visit Luleå.

Frågor hänvisas till;
Niklas Nordström 070-497 36 62 (kommunalråd)
Helén Wiklund Wårell 070-386 56 08 (fritidschef)