• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

Luleå – alla hjärtans stad

Tisdag den 14 februari är det alla hjärtans dag och Luleå förvandlas återigen till ”Alla hjärtans stad”.

Under en vecka kommer Luleå att visa upp sig från sin allra mest kärleksfulla sida då kampanjen Luleå – alla hjärtans stad arrangeras av Luleå kommun för fjärde året i rad.

– Luleå är en stad som är öppen för alla. En modern och trevlig plats, både för besökare och för de som bor här. Kampanjen ger oss ett ypperligt tillfälle att visa upp det, säger Niklas Nordström, kommunalråd Luleå kommun.

Runt om i staden kommer Luleåbor och besökare att kunna ta del av kärlekstecken, stora som små. Mitt på Storgatan placeras ett hjärta gjort av is. Den som tar en promenad längs isvägen kommer att mötas av ett stort hjärta som projiceras ned på isen under Bergnäsbron och för leksugna hänger en hjärtformad gunga på södra Hamnplan. Stadshusets entré och en ingång till Stadsparken får hjärtliga inramningar och mössor och tröjor med budskapet ”Alla hjärtans stad” finns att köpa på Luleå Turistcenter.

Sprid kärleken

Alla som vill visa sin kärlek kan vara med i kampanjen genom att publicera sina bilder under en gemensam hashtag, #allahjärtansstad.

– Fota dig gärna vid någon av de installationer som finns runt om i staden. Lägg ut bilden på Instagram eller Facebook och tagga den med #allahjärtansstad så hjälps vi åt att skapa en hashtag fylld av kärlek, säger Karl-Henrik Dagman, Marknads- och kommunikationsansvarig för varumärket Luleå.

Kärlek (och plusgrader) kan även få frusna hjärtan att smälta så de som vill ta en bild vid ishjärtat på Storgatan bör nog passa på.

Kontaktperson:
Karl-Henrik Dagman, Marknads -och kommunikationsansvarig för varumärket Luleå