• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

Pressarkiv

Här hittar du alla pressutskick från Luleå kommun. Sök via månad i spalten nedan till höger.

• Ledande fastighetsbolag etablerar sig i Luleå

Ett av landets största fastighetsbolag - Hemsö Fastighets AB - etablerar sig i Luleå. Det är resultatet av det avtal som idag undertecknats mellan Luleå kommun och Hemsö. Avtalet innebär att Hemsö dels köper ett antal samhällsfastigheter av kommunen, dels åtar sig att bygga ett nytt vård- och omsorgsboende på Kronan. Affären ger kommunens skattebetalare en kassaförstärkning på 106 miljoner kronor samtidigt som Hemsö bygger nytt till en kostnad av 270 miljoner kronor.
    Publicerat 2017-01-23
  • Invigning av "Silverpaviljongen"

Välkommen till invigningen av ”Silverpaviljongen”. Lördag 21 januari kl. 15.00 inviger konstnär Tim Linhart och stadsbyggnadsnämndens ordförande Lenita Ericson Silverpaviljongen på Gültzauudden högsta topp.
    Publicerat 2017-01-20
  • Byggdialog – en väg in för alla aktörer

Nu lanseras byggdialogen, som är en ingång till Luleå kommun för alla aktörer som vill bygga och utveckla i Luleå.
    Publicerat 2017-01-19
  • Pressinbjudan: Norrbottensförfattare
    besöker Hemängsskolans elever och föräldrar

Författarna Katarina Kieri och Johanna Lindbäck, båda från Luleå besöker i morgon Hemängskolan i Sunderbyn för att träffa elever och prata om sina böcker och om läsning med deras föräldrar.
    Publicerat 2017-01-18
  • Anna Lindh Wikblad blir biträdande kommundirektör

Anna Lindh Wikblad blir ny biträdande kommundirektör och Jan Öström blir chef för kommunledningsförvaltningen.
  • Pressinbjudan: Undertecknande av medborgarlöften

Trygghetsmätningarna visar en positiv trend där tryggheten blivit starkare i Luleå under de senaste tio åren. Nu är det dags för Polisen och Luleå kommun att underteckna årets medborgarlöften, med fokus på att stärka samverkan kring barn, unga och unga vuxna och ökad polisiär synlighet i Luleås byar.
  • Malmporten,vänorter, kollektivavtal

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade idag 19 ärenden, bland annat beviljades medel för ett projekt som främjar att barn går eller cyklar till skolan samt hur arbetet med Luleå Hamns utbyggnad fortsätter.

• Presskonferens kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar idag 19 ärenden, bland annat en avsiktsförklaring om projektet Malmporten och en översyn om kommunens vänorter. Välkommen till presskonferens där ordförande Yvonne Stålnacke redovisar de ärenden utskottet behandlade.
    Tid: Måndag 16 januari 2016, kl 11.30
    Plats: Stadshuset, sammanträdesrum vån 9Se föredragningslista
    Publicerat 2017-01-16
  • Luleå kommun satsar på arbetskläder till personal inom barnomsorg och socialtjänsten

Luleå kommun strävar efter likvärdiga förhållanden för både män och kvinnor på arbetsplatsen. Därför satsar kommunen fem miljoner kronor i år för ytterkläder inom socialförvaltningen samt barn- och utbildningsförvaltningen.
    Publicerat 2017-01-11
  • Presskonferens om arbetskläder

Luleå kommun presenterar en satsning på arbetskläder för personal inom socialtjänst och barnomsorg.
    Publicerat 2017-01-11
  • Regeringens Tillitsdelegation besöker Luleå

Tillitsdelegationen besöker Luleå onsdag den 11 januari. Tillitsdelegationen är en kommitté utsedd av regeringen som arbetar för en mer tillitsbaserad styrning av offentlig sektor.

Publicerat 2017-01-10