• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

Pressarkiv

Här hittar du alla pressutskick från Luleå kommun. Sök via månad i spalten nedan till höger.

• Socialnämnden sammanträder

Socialnämnden i Luleå sammanträder fredag den 24 februari klockan 8.30-16.00 vid Jobbcenter södra (Edeforsgatan 63) i Luleå.
    Publicerat 2017-02-23
  • Markanvisningsavtal med cirka 460 hyres- och bostadsrätter klara för beslut

För knappt ett år sedan påbörjades dialogen med byggaktörer om den första bostadsetappen i Kronandalen och nu är sex markanvisningsavtal med cirka 460 hyres- och bostadsrätter klara för beslut i Kommunstyrelsen. – Markanvisning kommer att tilldelas små och stora byggaktörer som verkar både nationellt och lokalt. För några av byggherrarna är det den första satsningen som görs i Luleå. Det är resultatet av ett målmedvetet arbete under flera år, säger en glad Niklas Nordström , kommunalråd Luleå kommun.
    Publicerat 2017-02-22
  • Kraftig befolkningsökning i Luleå

Under 2016 växte Luleå med 682* personer. Det är den största årliga befolkningsökningen i kommunen sedan början av 1990-talet. Samtidigt har bostadsbyggandet kommit igång och under de närmaste två åren beräknas 1 300 nya bostäder stå klara.
    Publicerat 2017-02-20
  • På Örnässkolan talar barnen 30 olika språk - det firas på Internationella modersmålsdagen

Ett fullspäckat program med bland annat olika workshops, språkövningar, musik och dans från världens olika kulturer, film och även teckenspråk. Personal från Flerspråkscentrum deltar också  i firandet och programaktiviteterna.Dag och tid: Tisdag 21 februari, kl 8.30 – 12.00Plats:           Örnässkolans aula
    Publicerat 2017-02-20
  • Medel att söka för sociala investeringar

Det finns skillnader i hälsa bland befolkningen i Luleå. Därför avsätter kommunen fyra miljoner kronor per år för att ge förutsättningar för en hälsa på lika villkor. Pengarna kan sökas till sociala investeringar och folkhälsoinsatser för främst barn och unga.
  • Gamification, kvalitet, välfärdsutredning

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade idag 15 ärenden, bland annat hur kommunen satsar på gamification och hur kommunens service värderas.

• Luleå – alla hjärtans stad

Tisdag den 14 februari är det alla hjärtans dag och Luleå förvandlas återigen till ”Alla hjärtans stad”.

• Presskonferens kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar idag 14 ärenden, bland annat en fortsatt satsning på gamification och kommunens remissvar till välfärdsutredningen. Välkommen till en presskonferens där ordförande Yvonne Stålnacke redovisar de ärenden utskottet behandlade.
    Tid: Måndag 13 februari, kl. 11.30Plats: Stadshuset, sammanträdesrum vån 9Se föredragningslista
  • Sverigepremiär för City of Songs, avsnitt Luleå

Idag onsdag 8 februari är det Sverigepremiär för dokumentären om samarbetet mellan City of Songs och Ice Music. Filmen visas på Royal Folkets Bio kl.19.15 och ingår i NMW (Norrbotten Media Week). Ron Lynch som producerat dokumentären finns på plats.
    Publicerat 2017-02-08
  • E-learn - Introduktionsutbildning för vikarier i förskolan

Nu startar E-learn, ett av delprojekten inom ramen för skolpaketet, kommunens satsning på 10,5 miljoner. E-learn har till syfte att ta fram en webbaserad introduktionsutbildning för korttidsvikarier i förskolan och senare för vikarier i grundskolan, gymnasiet och andra verksamheter i barn- och utbildningsförvaltningen.
    Publicerat 2017-02-07