• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

Niklas Nordström bryter Stockholmsdominansen

Kommunalråden i Stockholm, Göteborg och Malmö toppar listan för riksmedia, med Luleå och Niklas Nordström på en fjärdeplats. Det konstaterar region Västerbotten som mätt intresset för norra Sverige i media.

Kommunalråden för de sju största städerna i Norra Sverige når tillsammans knappt upp till en tredjedel av genomslaget för Stockholms Karin Wanngård i rikstäckande media.

Det visar en undersökning Region Västerbotten låtit genomföra tillsammans med Retriever. Kommunalråden i Stockholm, Göteborg och Malmö toppar listan för riksmedia, med Luleå och Niklas Nordström på en fjärdeplats. Sökningarna bygger på kommunföreträdarens namn i samband med respektive företrädares stad eller kommun; samt rubriksökningar på Västerbotten, Norrbotten, Västernorrland, Jämtland, Norra Sverige, Norrland, Stockholm. Underlaget bygger på perioden januari till juni 2017.

Från Region Västerbotten oroas man över Stockholmsdominansen i media men konstaterar att Niklas Nordström och Luleå bryter av detta mönster på ett framgångsrikt sätt.

Länk till Region Västerbottenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster