• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

Kommundirektören Mikael Lekfalk har utmanat Luleå roller derbys General Haywire (Carolina Makkula) i en trekamp. Foto: Oskar Pettersson

Kommundirektören skickar en halsbrytande god jul-hälsning till Luleåborna

Mikael Lekfalk, kommundirektör i Luleå kommun, sparar inte på krutet när han skickar en julhälsning till Luleåborna. Han har utmanat sig själv i den populära sporten roller derby.
– Det var nog det hårdaste jag gjort i hela mitt liv men det var det värt. Man måste våga bjuda på sig själv, säger han.

För två år sedan, när Lekfalk var socialchef, badade han isvaköppnas i nytt fönster och skänkte pengar i Ice bucket challenge.

I år ger han till en organisation som arbetar med jämställdhet samtidigt som han har utmanat sig själv i sporten roller derby.

Se filmen när Lekfalk utmanar General Haywire (Carolina Makkula) från Luleå roller derby. Filmen är producerad av Jobbcenter södraöppnas i nytt fönster vid Luleå kommun.