• Startsida
 • Näringsliv
 • Besöka Luleå

Kommunen är en politiskt styrd organisation och kommunfullmäktige är dess högsta beslutande församling. Som medborgare avgör du med din röst i det allmänna valet vilka partier som ska finnas representerade i kommunfullmäktige och hur många mandat varje parti får.

Här kan du läsa om hur Luleå kommun styrs, hitta förtroendevalda i styrelser och nämnder, ta del av beslut med mera.

Minimera
Senaste nytt
 • Begränsat öppethållande 24 och 26 maj

  I anslutning till kristi himmelfärdshelgen har Luleå kommuns förvaltningar begränsade öppettider. Onsdag 24 maj håller vi öppet till kl 12.00. På fredag 26 maj har Luleå kommuns förvaltningar öppet i anslutning till registratorsfunktionen mellan kl 9.00-12.00.
  Publicerat 2017-05-23 av Monika Aunes
 • Företagsklimatet i Luleå får bra betyg

  Luleås företagare är i stort nöjda med företagsklimatet i kommunen. Det visar Svenskt Näringslivs årliga enkätundersökning som presenterades i dag. Luleå ligger i topp jämfört med övriga Norrbottenskommuner och även högre än riket i övrigt.
  Publicerat 2017-05-22 av Monika Aunes
 • Luleå kommuns kulturstipendiater 2017

  Varje år delar Luleå kommun ut Kulturstipendium för att stödja och uppmuntra insatser inom kulturlivet. På kommunfullmäktige idag tilldelades årets stipendier till musikern och hiphopartisten Zakarias Lekberg, musikern och koreografen Abdoulaye Camara och eldsjälen och galleristen Helene Lindberg.

  Publicerat 2017-05-22 av Stina Östman
 • Detaljplan Kronan, samverkan mot våld, aktiviteter på Södra strand

  Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade idag 25 ärenden, bland annat detaljplan för Kronandalen, en överenskommelse om samverkan med polisen samt bidrag till aktiviteter på Södra strand.
  Publicerat 2017-05-22 av Stina Östman
 • Så satsar Luleå kommun 2018-2020

  Historiskt hög investeringsnivå, satsning på hållbarhet och en budget utan skattehöjningar. Så kan förslaget till strategisk plan och budget 2018-2020 för Luleå kommun sammanfattas.
  Publicerat 2017-05-18 av Stina Östman