• Startsida
 • Näringsliv
 • Besöka Luleå

Kommunen är en politiskt styrd organisation och kommunfullmäktige är dess högsta beslutande församling. Som medborgare avgör du med din röst i det allmänna valet vilka partier som ska finnas representerade i kommunfullmäktige och hur många mandat varje parti får.

Här kan du läsa om hur Luleå kommun styrs, hitta förtroendevalda i styrelser och nämnder, ta del av beslut med mera.

Minimera
Senaste nytt
 • Gångtunnel på porsön

  Välkommen till trygghetsvandring på Porsön

  Den 1 februari ska en trygghetsvandring genomföras på Porsön utifrån de synpunkter som har kommit in i kommunens karttjänst. Välkommen att delta!

  Publicerat 2017-01-24 av Katja Güth Laitila
 • Anna Alsborger, transaktionschef och Jonas Jalkander, regionchef Hemsö har undertecknat avtal med Yvonne Stålnacke, kommunalråd och Mikael Lekfalk, kommundirektör Luleå kommun.

  Ledande fastighetsbolag etablerar sig i Luleå

  Ett av landets största fastighetsbolag - Hemsö Fastighets AB - etablerar sig i Luleå. Det är resultatet av det avtal som idag undertecknats mellan Luleå kommun och Hemsö. Avtalet innebär att Hemsö dels köper ett antal samhällsfastigheter av kommunen, dels åtar sig att bygga ett nytt vård- och omsorgsboende på Kronan. Affären ger kommunens skattebetalare en kassaförstärkning på 106 miljoner kronor samtidigt som Hemsö bygger nytt till en kostnad av 270 miljoner kronor.
  Publicerat 2017-01-23 av Katja Güth Laitila
 • Kommunfullmäktige sammanträder 30 januari kl 13.15

  Den 30 januari kl 13.15 sammanträder kommunfullmäktige i Stadshusets sessionssal. Du kan även lyssna på fullmäktigesändningen direkt via vår webbplats.
  Publicerat 2017-01-20 av Ulrica Öhman
 • Luleå från vattnet

  Biträdande kommundirektören tänker långsiktigt

  Anna Lindh Wikblad har fått uppdraget som biträdande kommundirektör och leder samtidigt kommundirektörens stab kvalitet & samhällsutveckling. Hon lyfter vikten av att näringslivsfrågorna har blivit en del av arbetet med strategisk samhällsutveckling.
  Publicerat 2017-01-19 av Malin Svedjeholm
 • Ny biträdande kommundirektör i Luleå kommun

  Anna Lindh Wikblad blir ny biträdande kommundirektör och Jan Öström blir chef för kommunledningsförvaltningen. 
  Publicerat 2017-01-16 av Fredrik Winneborn