• Startsida
 • Näringsliv
 • Besöka Luleå

Här hittar du information Luleå kommuns kommande arrangemang, fritids- och kulturverksamheter. Vill du veta vad som händer i hela Luleå, besök Luleå turistbyrå eller Luleå.nu.

Minimera
Senaste nytt
 • Ishockeyrinkarna har öppnat

  Nu är alla ishockeyrinkar plogade och spolade för säsongen.
  Publicerat 2014-12-18
 • Framsidan på stadsarkivets årsbok för 2014-2015

  Stadsarkivets årsbok finns nu att köpa

  Läs om Erikssons på udden, konsten i Luleå genom tiderna och kaffet kaffet och evigheten om den Luleåbo som uppfann den första kaffe-automaten och mycket, mycket mer!
  Publicerat 2014-12-17
 • Årets höstfestival i bilder

  Med lite drygt en vecka kvar till julledigheten känns det lite snopet med de mörka, regnvåta gatorna. Snön och ljuset tycks vara långt borta. Därför känns det extra kul att minnas ljuset och värmen från vår höstfestival. Kolla gärna på vårt bildspel från festdagarna i höst och bli lite gladare.

  Publicerat 2014-12-16
 • Oerhört nöjda unga på fritidsgårdarna runt om i Luleå 

  ”Mysigaste stället och bästa personalen” så väljer en besökare att beskriva fritidsgården på Hertsön.  Unga runt om i Luleå Kommun har fått svara vad de tycker om fritidsgårdarna. Det är bara att konstatera att de unga är mycket nöjda med servicen. 

  Publicerat 2014-12-16
 • Thomas Åkerlund, kommunarkivarie och journalisten Malin Andersson samtalar bl a om de barn som sprungit i skoltrappen under årens lopp. Fotograf Jan-Olof Granqvist

  Kommunarkivarien berättar om Karlsviks skola

  Kommunarkivarie Thomas Åkerlund på Stadsarkivet berättar i 24Norrbottens serie om historiska byggnader,  bl a om skolan i Karlsvik, stadsbranden 1887 och Bergströmska gården - se filmerna här!
  Publicerat 2014-12-12
 • Lyktvandring i Gammelstads kyrkstad

  Söker du den riktiga julkänslan? Kom och upplev Gammelstads kyrkstad i juletid. Du får en rundvandring genom kyrkstadens historia i stallyktornas sken. Värmande dryck i en kyrkstuga ingår i visningen.
  Publicerat 2014-12-11
 • Kommunalrådet Niclas Nordström delade ut priset till Britt-Inger Burman. Till höger Sara Vintén, världsarvssamordnare.

  Hon är årets nyckelbärare

  Läraren Britt-Inger Burman utsågs i helgen till 2014 års nyckelbärare.  Nyckelbärare är en person eller organisation som gjort någonting betydelsefullt för världsarvet Gammelstads kyrkstad.  
  Publicerat 2014-12-08
 • interiörbild från Lind sjärnhandel på Storgatan 40. Året var 1936. Fotgraf Gustav Holmström

  Nu kan du köpa fotoboken om 30-talets Luleå!

  Bilden visar Linds järnhandel som den såg ut 1936. Butiken låg på Storgatan 40 i Luleå. Butiksinredningen är från 1890-talet. Bilden är en av ca 200 i den nya fotoboken om Luleå på 1930-talet.
  Publicerat 2014-12-01

Dela innehållet: