Gammelstads kyrkstads officiella webbplats
Utskriftsversion
Senast uppdaterad: 2012-01-23

Lånematerial

Lånematerialet lånas ut till skolor och barnverksamhet företrädesvis inom Luleå kommun. De lokala världsarvsskolorna har förtur.

Gammelstadspussel


Ett stort träpussel att lägga på golvet. Föreställer den medeltida kartan över Gammelstad och de närmaste byarna. Passar bra för dig som är omkring 7-12 år.

Skattjakt


Upptäck kyrkstaden i en spännande skattjakt. Jakten sker med hjälp av bilder på detaljer i kyrkstaden som du ska leta reda på. En vuxen leder äventyret utifrån bildpärmen. Skattjakten kräver vissa förberedelser, frågeskyltar och skatten måste placeras ut i förväg. Passar bra för dig som är omkring 8-14 år.

Timra en kyrkstuga


Ta reda på hur timringstekniken fungerar genom att timra en kyrkstuga i miniatyr. Passar bra för dig som är omkring 6-10 år.

Lånelådan


Hur var pojkar och flickor på 1800-talet klädda när de skulle till kyrkstaden? Hur åkte folket från byarna in till Gammelstad? Påsarna innehåller dockor och figurer. Arbeta med lånelådan innan eller efter besöket i kyrkstaden. I lånelådan finns också en pärm med nedtecknade berättelser, mönster till kläder, faktablad mm.

Kontakta världsarvssamordnaren på Visitor Centre om du är intresserad av lånematerialet.

Visitor Centre, Kyrktorget 1, 954 33 Gammelstad
Tfn 0920-45 70 10 | gammelstad@lulea.se
Länk till bokningsförfrågan av guide och aktiviteter
Länk till sida där du kan beställa broschyr
Länk till sida där du kan ladda hem broschyr