• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

Återvinningsmarknaden

Att överlämna saker till återanvändning, återbruk, är bra exempel på miljövänligt tänkande. På det sättet minimeras avfallet. Möbler, kläder och leksaker är bra exempel på sånt som kan vara användbart för någon annan.

Återvinningsmarknaden på Kronan startades 1994 och är nu bland de största i Sverige.

Vi tar emot möbler och annat du tröttnat på 

Vi tar gärna emot möbler, husgeråd, böcker, byggvaror, sportartiklar, cyklar, fungerande elektronik, spisar, mikrovågsugnar och textilier.

Kommer du till oss på Kronan med dina saker så har vi en byggnad för godsinlämning på vår gård före uppfarten till Återvinningscentralens ramp. Den är i regel bemannad mån-fre 7.30-16 och lör 9-13. 
Vill du lämna in dina saker på någon av de övriga Återvinningscentralerna i kommunen så går det också bra. Det finns containers utplacerade på varje ÅVC och de är tillgängliga under respektive ÅVC:s öppettider.

Vi sorterar, rengör, kontrollerar och reparerar

Allt inlämnat kontrolleras, rengörs och vid behov repareras. Vissa material återbrukas vid nytillverkning. Därefter säljs allting i butikerna.

Återvinningsmarknadens butiker

Öppettider 2015
Måndagar stängt
Tis-fre kl. 10-16
Lördagar kl. 09-13 (ej jun-aug)
Sommartid är butiken stängd på lördagar.

Information om avvikande öppettider vid t ex helgdagar och annan information om marknader o dyl annonseras under Senaste nytt på Luleå kommuns startsida.

Kontakt
Hem & Hushåll 0920-45 58 05
Bygg & Fritid 0920-45 58 06
E-post atervinningsmarknad@lulea.se.

Besök oss
Återvinningsmarknaden finns på området Kronan i Luleå, byggnaderna D1 och D3.

Välkommen!

Dela innehållet: