• Startsida
 • Näringsliv
 • Besöka Luleå

På sidorna om boende och miljö hittar du information om bygglov, hur du ställer dig i tomtkön, miljö, återvinning och mycket annat.

Minimera
Senaste nytt
 • Flygfoto över Råneå

  Åtgärder görs för vattnet i Råneå

  Råneå tätort har ett eget vattenverk med begränsad kapacitet och kvaliteten på råvattnet är sämre under vissa delar av året. Kommunen har gjort och gör åtgärder på ledningsnätet och utreder dricksvattenförsörjningen.
  Publicerat 2017-02-13
 • Inbjudan till markanvisning

  Inbjudan till markanvisning: del av Notviken 4:40

  Luleå kommun har för avsikt att sälja delar av fastigheten Notviken 4:40 i anslutning till Hyvelgränd och Stickvägen. Syftet är att bygga prisvärda bostadsrätter för att komplettera utbudet av bostäder i området.
  Publicerat 2017-02-06
 • Lyckad koldioxidbantning under hösten!

  De har fått nya kunskaper, åkt på studiebesök och provat nya recept tillsammans och resultatet är strålande! Deltagarna i projektet "BeChange - koldioxidbantning med klimatterapi" har minskat sina CO2-utsläpp med i snitt 50 % enbart med hjälp av förbättrade matvanor.
  Publicerat 2017-02-02
 • Logga in till Luleå kommuns tjänster genom att välja Luleå

  Sök bygglov digitalt i ny e-tjänst

  I e-tjänsten mittbygge.se så kan du kan ansöka om bygglov och även anmäla åtgärder som inte är bygglovspliktiga som till exempel att bygga ett Attefallshus. Det är enkelt och bekvämt. Du kan följa ditt ärende i e-tjänsten och även få meddelande när något händer i e-post och sms.
  Publicerat 2017-02-01
 • Nya öppettider lördagar

  Fr o m lördag 4 februari har Återvinningsmarknadens butiker öppet kl. 10-14. Välkomna!
  Publicerat 2017-01-30
 • VA-arbeten i centrum under februari

  På måndag startar planerade arbeten inom vatten- och avlopp i Luleå Centrum. Arbetet pågår under cirka tre veckor och det kommer att vara begränsad framkomlighet på tre platser, bland annat vid Kulturens Hus rondellen och Skeppsbrogatan i höjd med Lillan.
  Publicerat 2017-01-27
 • Mats Kitti och Christer Bäckström, anläggningsarbetare på Luleå kommun i gropen där den över 100 år gamla vattenledningen nu kapas och pluggas igen. Foto: Susanne Lindholm

  100 år gammal vattenledning tas ur bruk

  Idag avvecklas Luleås äldsta vattenledning som har över 100 år i drifttid bakom sig. – Det är förvånansvärt hur fint och fräscht röret är efter så lång tid i drift, säger Gunnar Laitamaa , arbetsledare på vatten och avloppsavdelningen vid Luleå kommun.
  Publicerat 2017-01-27
 • Tekniskt fel bakom felaktigt utskick för vattenförbrukning

  På grund av ett tekniskt systemfel har cirka 500 abonnenter fått felaktigt brevutskick för vattenavläsning för 2016. Det gäller fastigheter som har bytt ägare under förra året. Våra utskick har tyvärr felaktigt gått ut till de gamla ägarna av fastigheten.
  Publicerat 2017-01-12
 • Litet barn dricker vatten ur ett glas

  Dags för avläsning av årets vattenförbrukning

  Nu är det dags att läsa av och lämna in mätarställningen av årets vattenförbrukning. Enklast gör du den direkt via datorn och vår e-tjänst. Följ några enkla steg på vår sida så är det gjort på ett par minuter.– Vi hoppas att de flesta gör sin rapport via datorn, säger Barry Dyrander på Luleå kommun.
  Publicerat 2017-01-08
 • Stort intresse för sista tomterna på Hällbacken

  Sista dag för inlämning av intresseanmälan till de 60 tillgängliga tomterna på etapp 5 har nu passerat och intresset har varit stort. Fördelning av tomterna kommer att ske efter jul- och nyårshelgerna. Du som blir tilldelad en tomt får erbjudande via epost.
  Publicerat 2016-12-20