• Startsida
 • Näringsliv
 • Besöka Luleå

På sidorna om boende och miljö hittar du information om bygglov, hur du ställer dig i tomtkön, miljö, återvinning och mycket annat.

Minimera
Senaste nytt
 • GC-väg nedan Luleå Energi Arena stängs

  Nu går VA-arbetet längs Bodenvägen nedan Luleå Energi Arena in i fas2. Det innebär att vi stänger gång- och cykelvägen mellan Kulturhusrondellen och Gammelstadsvägen under en månad med start från måndag 27 mars. Alternativ GC- väg är skyltad och vi hänvisar för passage på Bastugatan.
  Publicerat 2017-03-23
 • VA-Chef Petra Viklund hoppas påatt få till en policy där enbart kranvatten används som dryck vid kommunens möten. Yvonne Stålnacke och Lenita Ericson är inne på samma linje.

  Kranvatten en självklarhet på kommunen

  Varje år sedan 1992 infaller den 22 mars FN:s internationella världsvattendag. Det innebär att dricksvattenfrågan lyfts världen över och så även i Luleå. I år sprids "Kranmärkningen" för att uppmärksamma vattnets värde.– Kranmärkningen är framför allt ett ställningstagande, säger VA-chef Petra Viklund.
  Publicerat 2017-03-22
 • Tillsammans för klimatet på lördag 25 mars

  Lördagen den 25 mars kl 20.30 - 21.30 är det åter dags för världens största klimatmanifestation - visst är du med och släcker!?
  Publicerat 2017-03-21
 • Nyfiken på BeChange – kom och fredagsmys på fikat med filmvisning och popcorn i Sessionssalen på fredag 24 mars

  Fredagsmys med film på fikat nästa fredag, käka popcorn och titta på filmen ”Klimatsmarta jag – Matglädje”, en halvtimmes lång film utan pekpinnar om hur man kan förändra sina matvanor för att minska sin klimatpåverkan och samtidigt må bättre själv!
  Publicerat 2017-03-17
 • Byggande

  Sök bygglov i tid och när du har tid

  Går du i byggtankar och har tänkt bygga under vår och sommar är det hög tid att söka bygglov nu. Det är viktigt att vara ute i god tid då handläggningstiden kan variera från 4-10 veckor beroende på vad och var du tänkt bygga. Enlig plan- och bygglagen har du rätt att få ett beslut inom 10 veckor, detta kan under vissa omständigheter förlängas med 10 veckor till.
  Publicerat 2017-03-14
 • VA-arbete Bodenvägen i höjd med Luleå Energi Arena - fyra vägbanor blir två

  Fram till och med 1 april kommer Bodenvägen, i höjd med Luleå Energi Arena, att smalnas av från fyra vägbanor till två. Det innebär köer i området och vi ber om visad hänsyn för arbetare på plats och till varandra.

  Publicerat 2017-02-22
 • Flygfoto över Råneå

  Åtgärder görs för vattnet i Råneå

  Råneå tätort har ett eget vattenverk med begränsad kapacitet och kvaliteten på råvattnet är sämre under vissa delar av året. Kommunen har gjort och gör åtgärder på ledningsnätet och utreder dricksvattenförsörjningen.
  Publicerat 2017-02-13
 • Inbjudan till markanvisning

  Inbjudan till markanvisning: del av Notviken 4:40

  Luleå kommun har för avsikt att sälja delar av fastigheten Notviken 4:40 i anslutning till Hyvelgränd och Stickvägen. Syftet är att bygga prisvärda bostadsrätter för att komplettera utbudet av bostäder i området.
  Publicerat 2017-02-06
 • Lyckad koldioxidbantning under hösten!

  De har fått nya kunskaper, åkt på studiebesök och provat nya recept tillsammans och resultatet är strålande! Deltagarna i projektet "BeChange - koldioxidbantning med klimatterapi" har minskat sina CO2-utsläpp med i snitt 50 % enbart med hjälp av förbättrade matvanor.
  Publicerat 2017-02-02
 • Logga in till Luleå kommuns tjänster genom att välja Luleå

  Sök bygglov digitalt i ny e-tjänst

  I e-tjänsten mittbygge.se så kan du kan ansöka om bygglov och även anmäla åtgärder som inte är bygglovspliktiga som till exempel att bygga ett Attefallshus. Det är enkelt och bekvämt. Du kan följa ditt ärende i e-tjänsten och även få meddelande när något händer i e-post och sms.
  Publicerat 2017-02-01