• Startsida
 • Näringsliv
 • Besöka Luleå

Söker du ditt första arbete? Vet du om att du kan skriva ditt ex-jobb hos oss? Söker du en praktikplats? Vi kommer att anställa många medarbetare/år, är du en av dem? Vi erbjuder dig ett betydelsefullt arbete.

Minimera
Senaste nytt
 • Deltagare svenskakurs Luleå kommun

  Kommunanställda får intensivkurs i svenska

  Flera av Luleå kommuns anställda med invandrarbakgrund har svårt med det svenska språket. Därför anordnar nu kommunen på försök en intensivkurs i svenska. Idag var första träffen och de 14 deltagarna från fyra olika förvaltningar ser fram emot utbildningen.
  Publicerat 2017-01-11
 •  ”Jag planerar för hur Luleå kommun ska hantera extraordinära händelser”

  Sandra Ylinenpää, 27 år, arbetar som säkerhetssamordnare på risk- och säkerhetsavdelningen vid räddningstjänsten. Hon ser till att det finns beredskap om olyckan är framme.
  Publicerat 2016-12-21
 • Ingrid Lakkala-Lampa

  ”Vi satte Luleå på kartan lite”

  Årets medarbetarstipendium gick till anhörigteamet inom vård och omsorg på socialförvaltningen. En i laget är Ingrid Lakkala-Lampa. Övriga heter Lena Andersson, Monica Forsberg och Anna-Lena Hansson.
  Publicerat 2016-11-28
 • Katja Güth Laitila har arbetat som frilansjournalist för tyska medier. Numera är hon kommunikatör på kommunikationskontoret.

  ”Svenska språket tilltalar mitt hjärta”

  Katja Güth Laitila, 44, har en ovanlig bakgrund för en kommunikatör på Luleå kommun. Hon är född och uppvuxen i Tyskland men bor sedan tio år i Luleå.
  Publicerat 2016-11-04
 • Luften i Luleå centrum mäts på två stationer, en sådan luftmätningsstation ser man bakom Amera på Stadshusets tak.

  "Jag vill göra en insats för bättre luft i Luleå"

  Amera Ulakovic (38 år) jobbar med luft och buller. Hon är miljöingenjör på miljö- och byggnadsförvaltningen. Där ansvarar hon för luftkvalitetsövervakning.
  Publicerat 2016-10-17
 • Kent Björkbom, lärare Luleå gymnasieskola

  ”Att undervisa är att kompromissa”

  Kent Björkbom, 61, är lärare i matematik och fysik på Luleå gymnasieskola. Han startade sin lärarbana 1981 på gamla Midskogsskolan och Bergnässkolan. Sedan 2006 finns han på Kungsfågeln i Luleå gymnasieby.
  Publicerat 2016-09-20
 • Mitt bästa hälsotips

  Den här veckan anordnar Luleå kommun en hälsovecka för alla sina medarbetare med mängder av program och erbjudanden. Vi har frågat några kommunanställda om deras bästa hälsotips.
  Publicerat 2016-08-29
 • Eva-Stina Johansson

  "Hälsofrämjande är så mycket mer än att träna"

  Eva-Stina Johansson arbetar med hälsofrämjande frågor på Luleå kommuns personalkontor. Hon ansvar bland annat för den årliga Hälsoveckan för alla medarbetare.
  Publicerat 2016-08-26
 • Magnus Leijon på återvinningsmarknaden Kronan

  "Vi är en verksamhet som verkligen behövs"

  Magnus Leijon (47 år) brinner för att utveckla människor och återvinna grejer. Vad skulle inte passa bättre än att jobba som arbetsledare på återvinningsmarknaden? Där är främsta målen att ge arbetslösa en meningsfull sysselsättning och att minska sopberget.
  Publicerat 2016-07-01
 • Erik Öhman på personalkontoret

  Viktigaste jobben i Luleå

  Luleå kommun har stora rekryteringsbehov nu och i framtiden. Trenden visar att många byter arbetsgivare i dag och det är svårt att hitta ny arbetskraft. – Därför måste vi ta hand om våra nyanlända på bästa sätt och snabbt få in dem på arbetsmarknaden, säger Erik Öhman från personalkontoret.
  Publicerat 2016-06-21